IGIENA CORECTA A URECHII

igiena-urechii-1200x400.jpeg

Se  presupune ca o igiena corecta a urechii inseamna îndepărtarea cerumenului, substanță lipicioasă, neplăcută și neigienică cetrebuie eliminata. Aceasta parere este eronata.

Ceara din urechi sau cerumenul este, de fapt, o substanţă produsă de glandele situate la nivelul conductului auditiv extern pentru a proteja urechea si timpanul. Rolul său este unul foarte important: lubrifiază, iar împreună cu firele de păr împiedică pătrunderea firelor de praf, a murdăriei sau a insectelor mici înureche.

Când mestecați, vorbiți sau vă mișcați maxilarul, ceara este condusa usor spre exteriorul urechii, prevenind acumularea. În timp ce corpul tău scapă de ceară in mod natural,in anumite condiții ea se poate acumula în conductul auditiv.

Cand faceti duș, este sufficient să spălaţi pavilionul urechii şi, eventual, intrarea în canalul auditiv, cu apă calda şi săpun şi să ştergeţi cu blândeţe cu un prosop.

Cu toate acestea, acumularea de ceară în ureche poate fi o provocare, in special pentru purtătorii de aparate  auditive.

Cum artrebui să vă curățați urechile?

Curățarea prea insistentă poate provoca o lezare a conductului auditiv extern sau in mod accidental o perforație a membranei timpanice.  Sunt disponibile metode neinvazive, cum ar fi kiturile de eliminare a cerumenului din ureche și picăturile, dar există dezbateri cu privire la eficacitatea și siguranța acestora.

Cu toatea cestea, cu excepția cazului în care regulat urechea dumnevoastra produce dopuri de ceară, nu ar avea nici un rost să folosiți aceste metode. Este mai sigur să lăsați un profesionist să se ocupe de această problemă. Cabinetele ORL au instrumente și personal instruit pentru a rezolva problema într-o manieră sigură, eficientă și fără să vă faceți griji că veți suferi o ranire accidentală.

Purtătorii de aparate auditive, pot lua mai în serios curățarea urechilor. Aparatele auditive pot stimula producția de cerumen, oliva aparatului auditiv este percepută ca un corp străin și secreția de ceară va fi mai crescută (pentru îndepărtarea acestuia) dar în același timp oliva va  bloca eliminarea cerumenului din canalele auditive . Acest lucru poate duce la o serie de probleme, inclusiv blocarea și deteriorarea aparatelor auditive.

Dacă ceara de ureche nu este îndepărtată în mod natural sau artificial, se va acumula în ureche. Acest lucru duce la formarea dopului de cerumen ce va adăuga o pierdere suplimentară nivelului de auz iar amplificarea aparatelor auditive nu va mai fi suficientă. Undele sonore se vor opri în dopul de cerumen și vor fi trimise spre exterior și preluate din nou de aparatele auditive. Acest lucru poate provoca feedback  (fluierat) neplăcut al aparatelor auditive, care poate fi confundat cu o problemă tehnică.

Dacă nu vă curățați urechile frecvent, ceara de ureche poate înfunda trompa, receptorul sau chiar microfonul aparatului auditiv împiedicându-l să funcționeze corect. Componentele chimice ale cerumenului  pot determina, de asemenea, degradarea părților interne delicate, dăunând pieselor vitale ale aparatului auditiv.

Aproximativ 60-70% din totalul aparatelor auditive deteriorate, trimise pentru reparație, sunt pur și simplu înfundate cu cerumen sau degradate de materiale organice. Deoarece aparatele auditive sunt în permanență în contact cu pielea și urechile, este important să păstrezi aceste zone curate.

Asigurați-vă că aparatele auditive sunt curate iar aceasta stare poate îmbunătăți, de asemenea, durata de viață a aparatului auditiv.

Poate fi dificil de știut când este necesară curățarea urechilor. Dacă observați un ciclu de acumulare de ceară de urechi, încercați să sincronizați programul de curățare pentru a rezolva problema ( un interval de 6 luni este posibil sa fie sufucient) .

Nu  introduceți apa în ureche dacă aveți tubulețe inserate în timpan, timpan perforat sau o otită cronică. Sfătuițivă cu medicul dumneavostră ORL pentru sfaturi avizate în acest sens.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Dino Acustic se ocupa de rezolvarea problemelor de auz ale pacientilor cu deficit auditiv, precum si de comercializarea acestor aparate si a accesoriilor acestora.

0725-221537 / 0740-175632

Postari recente

Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.