Intrebari Frecvente

Intrebare: Trebuie sa port toata ziua aparatul?

Raspuns: Pacientul nou protezat este sfatuit sa poarte progresiv aparatul, in fiecare zi sa creasca timpul de purtare cu cate 1/2 ora – 1 ora, pana cand va ajunge ca in 2 saptamani sa poata purta aparatul pe tot parcursul zilei. Este bine sa poarte cat mai mult timp aparatul auditiv. Doar seara, inainte de culcare, trebuie sa-l dea jos de la ureche si sa-l aseze in cutiuta lui alaturi de un pliculet cu gel silica care sa preia umiditatea acumulata peste zi. Noaptea NU se doarme cu aparatul auditiv!

Intrebare: Nu mai aud bine cu aparatul! Ce trebuie sa fac?

Raspuns: In primul rand trebuie verificata bateria  – schimbati vechea baterie cu una noua si vedeti cum se comporta aparatul dumneavoastra. Daca revine la nivelul initial atunci ati rezolvat problema! Verificati  filtrul aparatului sau starea olivei daca nu cumva este infundata cu depozit de cerumen; in acest caz incercati sa curatati cerumenul astfel ca orificiile sa fie libere si curate. Daca nu reusiti in mod usor nu insistati! In ambele cazuri de nereusita adresati-va audiologului dumneavoastra!

In al treilea rand verificati-va starea sanatatii urechii sa nu fie plina de cerumen, sa nu va fi scazut auzul sau sa aveti vreo infectie! Analizati aceasta posibilitate si mergeti la un consult de specialitate ORL!

Intrebare: Cum stiu ca bateria s-a terminat?

Raspuns: Cand bateria este pe terminate va da un semnal din 1-3 beep-uri (functie de aparat) dupa care se termina brusc.  Bateriile sunt de un tip special si de aceea cand se descarca nu trebuie dat aparatul mai tare pentru ca ea functioneaza cu aceeasi intensitate energetica. Doar trebuie sa schimbati bateria veche cu una noua!

Intrebare: Aparatul imi tiuie cand il pun in ureche. Ce se intampla si ce sa fac?

Raspuns: Inseamna ca oliva sau aparatul intraauricular nu face contact perfect cu conductul auditiv extern ramanand un mic spatiu de aer care creeaza microfonie. Incercati sa-l introduceti mai bine in conduct iar daca persista tiuiala atunci adresati-va audiologului dumneavoastra.

Intrebare: Cum curat aparatul?

Raspuns: Intretinerea unui aparat auditiv se face prin stergerea usoara cu o carpa moale seara, dupa ce-l scoateti din ureche si inainte sa-l asezati in cutiuta lui cu gel silica care are rolul de a reduce umezeala acumulata peste zi prin purtarea lui. Aveti grija sa nu intre apa in aparat, sa nu ploua pe el, sa nu faceti baie cu el, sa nu intrati in piscina cu el!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Dino Acustic se ocupa de rezolvarea problemelor de auz ale pacientilor cu deficit auditiv, precum si de comercializarea acestor aparate si a accesoriilor acestora.

0725-221537 / 0740-175632

Postari recente

Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.