Dino Acustic

Tinnitus

Tinitusul reprezintă perceperea anormală a unor sunete sau zgomote în ureche, în absența unui stimul sonor extern. Tinnitusul nu este oboala ci doar un simptom de sine statator sau adaugat de cele mai multe ori unei scaderi a auzului.

Pacientul il descrie extrem de variat: ca un suier, sasait, fosnet de frunze, cascada, tiuieli, pocnituri, ticait, tarait etc. Poate fi usor suportabil si ignorat de catre pacient sau poate fi extrem de deranjant, pacientul neputandu-se odihni din aceasta cauza, ajungand chiar pana la psihoza. Acest zgomot este perceput doar de pacient, nimeni din afara lui neputandu-l auzi. Se asociaza frecvent cu anxietatea, depresia si tulburarile de somn. Calitatea vietii pacientului cu tinnitus este negativ modificata, determinand iritatie, pierderea atentiei si a memoriei.

Aparitia lui poate fi unilaterala sau bilaterala, intermitenta sau permanenta.

Cauzele aparitiei tinnitusului: din pacate nu putem vorbi de obicei doar de o singura cauza implicata. El poate fi determinat de expunerea la zgomote, de stress, de variatiile TA, de patologia coloanei cervicale, de traumatisme cranio-cervicale, de patologia endocrina, patologie otica (otoscleroza , glomus de jugulara), poate fi primul simptom in patologia tumorala de unghi ponto-cerebelos etc.

De aceea aparitia oricarui zgomot in ureche trebuie investigata cu seriozitate chiar de la aparitia lui pentru a putea lua toate masurile de preventie necesare.

Tinitusul poate fi prevenit prin:
– curatarea periodica a conductelor auditive de secretiile ceruminoase
– purtarea dopurilor de urechi (in cazul zgomotelor intense: la concerte rock, petreceri, evenimente sportive, la locul de munca)
– menținerea sănătății cardiovasculare prin exerciții fizice constante
– terapia prin sunet: ascultarea unor sunete sau muzica de relaxare care „acopera” zgomotele din cap
– psihoterapie: cu ajutorul unui psiholog specializat in terapia tinnitusului
– purtarea protezelor auditive ce au functia „tinnitus therapy”Program Clinica

Te asteptam la clinica sau daca ai intrebari ne poti scrie in pagina de contact, suntem aici sa te ajutam.


LUNI
09:00-18:00
MARTI
09:00-18:00
MIERCURI
09:00-18:00
JOI
09:00-18:00
VINERI
09:00-18:00
Sambata
Inchis
Duminica
Inchis

TRIMITE MESAJ

Dino Acustic

DESPRE CLINICA

Dino Acustic se ocupa de rezolvarea problemelor de auz ale pacientilor cu deficit auditiv, precum si de comercializarea acestor aparate si a accesoriilor acestora. Investigarea pacientului cu probleme auditive se face cu tehnologie de ultima ora, de catre un personal cu inalta calificare in domeniu.Calota Amalia – Audiolog

„Lipsa văzului separă oamenii de obiecte, lipsa auzului separă oamenii de oameni” (Hellen Keller)ADRESA

Ing. Pandele Tarusanu nr. 9
Bucuresti, sector 1


Email

contact@dinoacustic.ro


TELEFON

0725-221537
0740-175632


PROGRAM DE LUCRU

Luni – Vineri, 09:00 – 18:00
Inchis Sambata – Duminica


Dino Acustic se ocupa de rezolvarea problemelor de auz ale pacientilor cu deficit auditiv, precum si de comercializarea acestor aparate si a accesoriilor acestora.

0725-221537 / 0740-175632

Postari recente

Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.