Dino Acustic

Auzul

Auzul este unul dintre cele 6 simturi ale fiintei umane, complex si uimitor, care ne ajuta sa ne integram in mediu. Auzul ne informează, ne avertizează, ne orientează și ne ajută să relaționăm în aproape orice moment al vieții.

Auzul joacă un rol deosebit de important în însuşirea limbajului, dezvoltarea proprietăţilor cognitive şi dezvoltarea socio-afectivă. Absenta auzului inseamna absenta comunicarii.

Definitia data de Wikipedia: auzul este posibilitatea de a recepționa și a interpreta undele sonore. Aceste unde, vibrații sau oscilații se pot transmite prin lichide, solide și gaze. Principalul organ al auzului este urechea. Cu ajutorul urechii se pot determina frecvența, direcția și distanța de la care vine sunetul.

Cum se formeaza?

Sunetele sunt vibratii invizibile care se deplaseaza prin aer catre componentele urechii externe (pavilion si conduct auditiv extern) cu ajutorul carora sunt orientate si transmise catre structurile urechii medii ( membrana timpanica si lantul osicular), apoi catre urechea interna, la nivelul celulelor receptoare de la acest nivel, unde unda sonora va fi transformata in potential de actiune si transmis catre terminatiile nervoase ale nervului auditiv. Acesta le preia si le transmite scoartei cerebrale care le transforma la randul ei in senzatii auditive.

Afectarea oricarei componente din lantul de transmisie al sunetului duce la aparitia problemelor auditive.

Orice modificare, congenitala sau dobandita, la nivelul oricarui element din lantul auditiv afecteaza auzul. Persoana afectata traieste intr-o lume retrasa.

Hipoacuzia este principala afectare a deteriorarii acestui lant si cea mai frecvent intalnita (95 – 99% din cazuri).

Dar poate exista si reversul acestei si anume, Hiperacuzia care se pare ca afecteaza 1- -5% din populatia adulta.Program Clinica

Te asteptam la clinica sau daca ai intrebari ne poti scrie in pagina de contact, suntem aici sa te ajutam.


LUNI
09:00-18:00
MARTI
09:00-18:00
MIERCURI
09:00-18:00
JOI
09:00-18:00
VINERI
09:00-18:00
Sambata
Inchis
Duminica
Inchis

TRIMITE MESAJ

Dino Acustic

DESPRE CLINICA

Dino Acustic se ocupa de rezolvarea problemelor de auz ale pacientilor cu deficit auditiv, precum si de comercializarea acestor aparate si a accesoriilor acestora. Investigarea pacientului cu probleme auditive se face cu tehnologie de ultima ora, de catre un personal cu inalta calificare in domeniu.Calota Amalia – Audiolog

„Lipsa văzului separă oamenii de obiecte, lipsa auzului separă oamenii de oameni” (Hellen Keller)ADRESA

Ing. Pandele Tarusanu nr. 9
Bucuresti, sector 1


Email

contact@dinoacustic.ro


TELEFON

0725-221537
0740-175632


PROGRAM DE LUCRU

Luni – Vineri, 09:00 – 18:00
Inchis Sambata – Duminica


Dino Acustic se ocupa de rezolvarea problemelor de auz ale pacientilor cu deficit auditiv, precum si de comercializarea acestor aparate si a accesoriilor acestora.

0725-221537 / 0740-175632

Postari recente

Copyright 2020. Toate drepturile rezervate.